De geschiedenis van de elektrische auto

De geschiedenis van de elektrische auto

De geschiedenis van de elektrische auto

De laatste jaren zijn gunstige jaren voor programmeurs en developers. Dit komt doordat de maatschappij zich maar blijft ontwikkelen. Kijk maar eens naar de hype rond de elektrische auto. De vraag naar goede programmeurs en developers is enorm toegenomen. Een elektrische auto kan niks zonder goed ontwikkelde software en dat is nu net waar het specialisme van een programmeur en developer ligt.

Het ontstaan van de elektrische auto

Nog niet zo lang geleden is de vraag naar elektrische auto’s ontzettend toegenomen. Programmeurs en developers waren niet aan te slepen. Toch is het niet zo dat de elektrische auto net uitgevonden is. Maar liefst honderd jaar geleden waren de eerste elektrische auto’s al op de weg te vinden. Vooral taxibedrijven maken gebruik van de elektrisch aangedreven auto. Zo snel als dat de opkomst was van de elektrische auto, zo snel verdween deze eigenlijk ook weer. Door het tekort aan brandstof rond de Tweede Wereldoorlog kreeg de elektrische auto weer even de voorkeur, maar de echte doorbraak was, na de populariteit van de hybride auto, in 2010. Tesla Motors, General Motors en Nissan brachten de populariteit van de elektrische auto tot ongekende hoogten. 

Populaire merken elektrische auto’s

Steeds meer autofabrikanten zien dat de hype rond de elektrische auto een blijvend iets is en trekken ook gespecialiseerde programmeurs en developers aan om software te ontwikkelen voor een elektrische auto binnen hun segment. Sinds 2010 zijn de bekende merken binnen deze markt in ieder geval de Tesla, de Nissan Leaf en de Chevrolet Volt. Tesla is zo zeker van haar kwaliteiten, dat ze niet de andere fabrikanten van elektrische auto’s als concurrent ziet, maar de auto’s met brandstofmotor.

Voor- en nadelen van een elektrische auto

Allereerst is een belangrijke reden om elektrisch te rijden het fiscale voordeel wat je er van hebt. Je betaalt geen BPM voor een elektrische auto en eerder betaalde je ook geen wegenbelasting, al is dit voordeel helaas weer teruggedraaid door de overheid. Aan het gebruik van een elektrische auto hebben we allemaal voordeel omdat de lucht schoner is en het dus beter is voor het milieu. Verder zit er geen accijns op de stroom waarmee je het voertuig oplaadt en als je helemaal verantwoord bezig wilt zijn, zorg je ervoor dat je de stroom voor het opladen zelf opwekt bijvoorbeeld d.m.v. zonnepanelen. Nadeel van een elektrische auto is dat ze vrij duur in aanschaf zijn en dat je niet hele grote afstanden kunt rijden op een volle accu. Daarbij kan het opladen zonder snellader heel lang duren. Wellicht is dat nog een punt waar de programmeurs en developers zich in de toekomst over kunnen buigen.